جایگزین طبیعی برای نگهدارنده­های مصنوعی

جایگزین طبیعی برای نگهدارنده­های مصنوعی(April 14, 2010)

تعدادی از ترکیبات موجود در پیاز به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی می توانند این ماده غذایی را به گزینه ای مناسب جهت جایگزینی با نگهدارندههای مصنوعی تبدیل کنند.

نتایج مطالعه ای که توسط محققین اسپانیایی صورت گرفته است بیانگر این موضوع هستند که فلاونوئیدهای موجود در پیاز علاوه بر تأثیری که روی سلامتی بدن انسان دارند فساد مواد غذایی را نیز به تأخیر می اندازند. بررسی گونه های مختلف پیاز نشان داد که این تر کیبات فنولی  جلوی رشد باکتریهایی از قبیل

STAPHYLOCOCCUS AUREUS,

BACILLUS CEREUS,

 MICROCOCCUS LUTEUS و

  LISTERIA MONOCYTOGENES ،که در فساد مواد غذایی نقش دارند، را می گیرند. در نتیجه این ترکیبات می توانند جایگزینی طبیعی برای آنتی آکسیدانهایی باشند که در صنایع غذایی به کار می روند.

متن کامل این مطالعه در نشریه بین المللی صنایع غذایی منتشر شده است.

Jonathan Santas, María Pilar Almajano y Rosa Carbó. "Antimicrobial and antioxidant activity of crude onion (Allium cepa, L.) extracts". International Journal of Food Science and Technology 45 (2): 403-409, 2010.

 پیاز یکی از محصولات پرمصرف دنیا بوده و بخش جدایی ناپذیر رژیم غذایی در بسیاری  از کشورها می باشد.  در سال 2008 میزان 66میلیون تن از این محصول که سهم بزرگی از تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص میدهد  روانه بازار شد.

 

نگهدارنده‏ های مواد غذایی

نگهدارنده‏ های مواد غذایی

مواد نگهدارنده، مواد شیمیایی طبیعی یا مصنوعی هستند که آن‏ها را به مواد غذایی، رنگ، نمونه ‏های زیست محیطی، مواد دارویی و... اضافه می‏کنند تا این مواد را از فساد ناشی از رشد میکروب‏ها و یا فساد ناشی از تغییرات شیمیایی محافظت نمایند.
مواد نگهدارنده غذاها، یا به تنهایی مورد استفاده قرار می‏گیرند و یا همراه با دیگر روش‏های نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی به کار می‏روند.
مواد نگهدارنده را می‏توان به دو دسته

 

 

 

نگهدارنده ها ومخاطرات استفاده از آنها

نگهدارنده ها ومخاطرات استفاده از آنها

متخصصان تغذیه ادعا کرده اند که از پیاز می تواند به عنوان یک ماده نگهدارنده مرغوب تر به جای نگهدارنده های مصنوعی استفاده کرد. برخی از ترکیبات موجود در پیاز دارای خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال فوق العاده ای هستند به طوری که می توان از این سبزی بعنوان یک نگهدارنده طبیعی و مفید استفاده کرد. این مطالعه همچنین حاکیست که، فلاوونوئیدهای موجود در پیاز علاوه بر خواص مفیدی که برای سلامتی دارند طول عمر مواد غذایی را نیز افزایش می دهند و بنابراین می توان در صنایع غذایی آن را به عنوان یک جایگزین طبیعی برای نگهدارنده های مصنوعی استفاده کرد.