جایگزین طبیعی برای نگهدارندههای مصنوعی
تعدادی از ترکیبات موجود در پیاز به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی می توانند این ماده غذایی را به گزینه ای مناسب جهت جایگزینی با نگهدارندههای مصنوعی تبدیل کنند.
نتایج مطالعه ای که توسط محققین اسپانیایی صورت گرفته است بیانگر این موضوع هستند که فلاونوئیدهای موجود در پیاز علاوه بر تأثیری که روی سلامتی بدن انسان دارند فساد مواد غذایی را نیز به تأخیر می اندازند. بررسی گونه های مختلف پیاز نشان داد که این تر کیبات فنولی جلوی رشد باکتریهایی از قبیل
BACILLUS CEREUS,
MICROCOCCUS LUTEUS و
LISTERIA MONOCYTOGENES ،که در فساد مواد غذایی نقش دارند، را می گیرند. در نتیجه این ترکیبات می توانند جایگزینی طبیعی برای آنتی آکسیدانهایی باشند که در صنایع غذایی به کار می روند.
متن کامل این مطالعه در نشریه بین المللی صنایع غذایی منتشر شده است.
Jonathan Santas, María Pilar Almajano y Rosa Carbó. "Antimicrobial and antioxidant activity of crude onion (Allium cepa, L.) extracts". International Journal of Food Science and Technology 45 (2): 403-409, 2010.
پیاز یکی از محصولات پرمصرف دنیا بوده و بخش جدایی ناپذیر رژیم غذایی در بسیاری از کشورها می باشد. در سال 2008 میزان 66میلیون تن از این محصول که سهم بزرگی از تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص میدهد روانه بازار شد.