برخی نگهدارنده های مهم شیمیایی  در زیر لیست شده اند :

1-بنزوات سدیم خوراکی:بنزوات سدیم با فرمول مولکولی NaC6H5CO2 حالت نمکی اسید بنزوئیک است. بنزوآت سدیم یک نگهدارنده است و عموماً در سس‏های مایونز، کچاپ و انواع سس‏ها، نوشابه‏های گازدار، مربا ، آبمیوه، ترشی و چاشنی مورد استفاده قرار می‏گیرد.
بنزوآت سدیم به صورت طبیعی در برخی گیاهان مانند زغال اخته، آلو، دارچین و سیب بافت می‏شود.

2-پروپیونات کلسیم :پروپیونات کلسیم  با فرمول مولکولی Ca(C2H5COO)2 ماده افزودنی غذایی است که نقش نگهدارنده را دارد. پروپیونات کلسیم در نان و فرآورده‏های آردی، فرآورده‏های گوشتی و محصولات لبنی مورد استفاده است اما محدود به این موارد نمی‏شود. پروپیونات کلسیم از رشد باکتری و قارچ جلوگیری می‏کند. این ماده به طور طبیعی در کره و بعضی از انواع پنیر وجود دارد.

3-سوربات پتاسیم خوراکی : سوربات پتاسیم یک ماده شیمیایی و ضدکپک است ، فرمول شیمایی آن C6H7KO2 است. به طور طبیعی در برخی توت‏ها وجود دارد. سوربات پتاسیم نمکی بی رنگ است که بسیار محلول در آب است. در صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد و جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فرآورده‏های گوشتی و فرآورده‏های آردی مانند کیک و کلوچه به کار می‏رود. همچنین در نوشابه‏ها نیز استفاده می‏شود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول است.

4-هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT) : این ماده به عنوان آنتی اکسیدان محلول در چربی در صنایع غذایی از قبیل صنایع روغن و چیپس وغلات فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد .

5-متا بی سولفیت سدیم :

6-نیتریت سدیم خوراکی:این ماده در صنایع غذایی برای تثبیت و ایجاد رنگ و خاصیت نگهدارندگی مورد استفاده قرار می گیرد .این ماده در صنعت سوسیس به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می شود.