نگهدارنده های شیمیایی مواد غذایی (3)
1-بنزوات سدیم خوراکی:بنزوات سدیم با فرمول مولکولی NaC6H5CO2 حالت نمکی اسید بنزوئیک است. بنزوآت سدیم یک نگهدارنده است و عموماً در سسهای مایونز، کچاپ و انواع سسها، نوشابههای گازدار، مربا ، آبمیوه، ترشی و چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد.
بنزوآت سدیم به صورت طبیعی در برخی گیاهان مانند زغال اخته، آلو، دارچین و سیب بافت میشود.
2-پروپیونات کلسیم :پروپیونات کلسیم با فرمول مولکولی Ca(C2H5COO)2 ماده افزودنی غذایی است که نقش نگهدارنده را دارد. پروپیونات کلسیم در نان و فرآوردههای آردی، فرآوردههای گوشتی و محصولات لبنی مورد استفاده است اما محدود به این موارد نمیشود. پروپیونات کلسیم از رشد باکتری و قارچ جلوگیری میکند. این ماده به طور طبیعی در کره و بعضی از انواع پنیر وجود دارد.
3-سوربات پتاسیم خوراکی : سوربات پتاسیم یک ماده شیمیایی و ضدکپک است ، فرمول شیمایی آن C6H7KO2 است. به طور طبیعی در برخی توتها وجود دارد. سوربات پتاسیم نمکی بی رنگ است که بسیار محلول در آب است. در صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد و جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فرآوردههای گوشتی و فرآوردههای آردی مانند کیک و کلوچه به کار میرود. همچنین در نوشابهها نیز استفاده میشود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول است.
4-هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT) : این ماده به عنوان آنتی اکسیدان محلول در چربی در صنایع غذایی از قبیل صنایع روغن و چیپس وغلات فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرد .
6-نیتریت سدیم خوراکی:این ماده در صنایع غذایی برای تثبیت و ایجاد رنگ و خاصیت نگهدارندگی مورد استفاده قرار می گیرد .این ماده در صنعت سوسیس به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می شود.
مطالب وبلاگ در مورد فعالیت های گروه شیمی شهرستان قاین بوده و نقل واستفاده ازمطالب با ذکر منبع و ذکر آدرس وبلاگ بلا مانع می باشد .